mandag, august 28, 2006

Kæpheste

Jeg har på det seneste været i situationer hvor jeg har tænkt:
Det er en af mine kæpheste - det er lige til at blogge om
Det er bare ikke lige at jeg får gjort det med det samme, men en af disse situationer bliver jeg næsten dagligt udsat for.
Forældre med børn på cykel.
Jeg har selv et barn, men det giver mig da ikke ret til at overtræde færdselsreglerne - eller gør det?? Er der bare noget jeg ikke har fattet da jeg blev mor?
Forleden kom en far cyklende med hans 3-4 årige søn, selv om jeg af princip mener at hvis børn skal cykle i trafikken så skal de være så store at de kan køre på cykelstien, så kan jeg fra tid til anden godt acceptere en enkelt lille unge på fortovet (især hvis de er lidt søde at se på).
Det her barn kørte altså på fortovet, men ikke nok med det...... Det gjorde hans far minsandten også.
Hvad har cykelstien nu lige gjort farmand???? Da de kom hen til fodgængerfeltet så forblev sønnike og farmand på deres cykel og da det blev grønt så cyklede de over. Nu kunne jeg altså ikke dy mig for at komme med en besk bemærkning om at det altså ikke var tilladt og om det ikke var smart at lære sønnike færdselsreglerne fra starten af.... Det fik jeg selvfølgelig ikke rigtig nogen respons på, og da de kom over på den anden side af vejen, forsatte de ned af sidevejen mod ensretningen, på fortovet.
Det er da ikke underligt at der er så mange cyklister der kommer til skade (og her skal jeg nok lade være med at bringe cykelhjelms debatten op), de ANER jo ikke hvordan de skal gebærde sig i trafikken.
Mange siger til mig: Du er også så hellig - og med garanti du også kørte råddent inden du fik barn (de sagde det samme da jeg fik kørekort - altså at jeg havde kørt råddent inden jeg fik kørekortet)
Nej her kan jeg så afsløre: Det gjorde jeg ikke, jeg har måske kørt hurtigt, men jeg har altid rækket hånden op og ud, jeg er (næsten) altid stoppet for rødt. Folk bliver oftest irriteret over mig når jeg holder i et T-kryds for rødt. Jeg kører ikke mod ensretningen - med mindre det er tilladt for cyklister.
Jeg er bare en af de der højhellige, der nu hvor jeg har fået barn også har fået cykelhjelm - for alt andet er dobbeltmoralsk. Og nej jeg ser ikke smart ud (men hvornår gør jeg egentlig det???) men tilgengæld er jeg et godt eksempel for Dicte, og det er vel reelt set det der irriterer mig grænseløst at de andre forældre ikke er når de kører på fortovet, mod ensretningen og over fodgængerfelterne.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Godt du husker mig på det. Jeg ønsker mig nemlig en cykelhjelm! KH Pia

Anonym sagde ...

Hej Katja.

Børn under 6 år MÅ IKKE UNDER NOGEN OMSTÆDIGHEDER være på cykelstien. Det er farligt for dem - og farligt for trafikken.

At far så tilgengæld SKAL være på cykelstien er så en anden sag.

Mange hilsner
Pernille

Anonym sagde ...

Tihi, naar du kommer her til Parma faar du rigtig noget at harselere over - her er det cyklisterne der bestemmer... Saersyn at se en cykellygte i brug. Og ingen har noget imod cykler paa fortovet for vejene er saa snaevre at der ikke kan vaere en cykel, en parkeret og en koerende bil samtidig. Saa det er sjovt at koere cykel for der er saa mange forhindringer - op og ned ad fortovet alt efter bil stroemmen. Ud og ind mellem barnevogne, hunde og godtfolk. Jeg har aldrig hoert sure miner, men cyklisterne er ogsaa 100 % paa dupperne, dog ind imellem lidt haemmet af deres uundvaerlige paraply i regnvejr. Nini kan ikke forstaa hvorfor hun skal tage regntoej paa naar alle andre cykler med paraply - men der gaar min graense!

Knus fra Ulla

Dictesmor sagde ...

Jeg må nok hellere lige gøre det klart:
Jeg ser allerhelst at de børn der IKKE kan køre på cykelstien (og så er lige glad med alderen) bør slet ikke køre på cykel i trafikken, hvis mor og far ikke går på deres to fødder ved siden af.

Jeg har faktisk ikke noget i mod at der er en lille sød unge på fortovet på sin lille cykel - men hvis de ikke kan køre på cykelstien så kan de faktisk heller ikke køre på fortovet mens mor og far cykler for, så har de stadigvæk ikke overblik over situationen og farlige ting kan ske.

Hilsen Katja