mandag, august 28, 2006

Hvornår er børn trafiksikre

Inspireret af det forrige indlægs kommentarer har jeg tænkt lidt over følgende:

Hvornår mener du at børn er store nok til at færdes i trafikken på cykel??

Selvfølgelig ved jeg godt at børn er forskellige, har også set søskende hvor lillesøster næsten var hurtigere trafikklar end storebror (der er 3 år i mellem), men jeg har INGEN idé om hvad man kan forvente.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jamen jeg ANER det ikke! Spændende om nogen ved det! KH Pia

Anonym sagde ...

Jeg lader Nini paa 10 aar cykle selv rundt, men nogen gange synes jeg ikke at hun er god nok til at forudse hvad der sker om 2 sekunder - nok 90 % trafik sikker. Men der hvor hun er nu kan kun traening og egne erfaringer hjaelpe hende. I 1. klasse laerer de meget om at cykle og har cykel traening med en politi betjent. En syv aarig er maaske kun 60 % trafik sikker. De 12 aarige jeg kender er 100 % trafik sikre. Saa 12 aar er mit bud.
Knus Ulla

Anonym sagde ...

Det er en spændende debat.
Mange ved ikke at man som voksen må cykle med et barn under sels på sin højre siden uden at trække ind bag eller for for NOGEN!
Det har jeg benyttet mig meget af både på cykelstier og på veje.
Børn under seks år må ikke SELV færdes i trafikken på cykel, ikke at de kan det når de fylder seks, men færdselsloven siger at børn under seks ikke må færdes alene på cykel i trafikken.
Når man tager sit barn med på cykelture i trafikken bør man også lære dem færdselsreglerne.
Jeg har ladet min datter køre på fortovet mens jeg selv kørte på vejen, men der var hun i hvert fald under fem
Min nu seksårige datter kan sagtens køre foran mig uden problemer, oftest kører vi dog ved siden af hinanden.
Børn er trafiksikre på forskellige tidspunkter. Første trin må være på gåben hvor det immervæk går noget langsommere, men det kræver jo træning, så hvis man altid fragter sit barn i bil eller ikke lærer det reglerne ja så er de vel trafiksikre senere end hvis man fra tidlig alder tager dem med ud i trafikken og lærer dem reglerne.