tirsdag, september 12, 2006

White Man Van

Jeg hader dem.........hader dem, hader dem, hader dem..........

De idioter i (hvide) Varebiler der mener at vi andre bare skal flytte os for de har simpelthen lovsikret ret til at komme frem........

I morges da jeg kom kørende af Hillerød motorvejen lige omkring Værløse, os der kører der dagligt ved at der er et vejarbejde hvor man altså skal ned til 70 km i timen. Bag mig ligger en Tucson som hele tiden har kørt med samme hastighed som mig, men med god afstand.

Vi kommer ind i 90 km "zonen" og han kommer pludselig meget hurtigt meget tættere. Til sidst trækker han ind i inderbanen (sidste øjeblik for midterstriben bliver fuldt optrukket kort tid efter). Og nu forstår jeg hans problem.

Føreren af denne hvide varebil - synes at 70 km i timen er fuldstændig lamt og uanstændig langsom kørsel. Han ligger max 1,5 meter fra min bagende blinker med lysene og gør alt for at signalere at enten sætter jeg farten op eller også trækker jeg ind....

Og hvad får man ud af at gøre sådan med mig???

INTET, NADA, RIEN, NOTHING, NICHTS ja jeg kunne blive ved.
Og det gjorde jeg med 70 km i timen lige for an ham.

Tror i jeg fik 10 fingre af denne søde rare fører da han endelig kører forbi mig ved Farum???

Englændere har en samle betegnelse for denne gruppe af køretøjer: White Man Van. Og det han lavede: Tailgating (hmmm mon det er sådan det staves).

Jeg hørte forresten i radioen fornylig en reklame for et kurer firma, hvor de henstillede os andre til at lade dem køre råddent (det var selvfølgelig ikke det de sagde) for de havde jo et arbejde de skulle passe.
I kan rende mig kan i - bare fordi dit job er at flytte ting fra A til B, så har du ikke hverken forkørselsret, påkørselsret eller ret til at parkere hvor du er til gene for alle andre.

Jeg kan til alt held /desværre ikke huske hvilket firma der var tale om....

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hæ hæ .. HØRT.
Personligt tror jeg faktisk jeg havde trykket ganske let på bremsen - bare lige så han var klar over, at jeg lige om lidt havde tænkt mig at lade ham betale for renoveringen af min bagsmæk!

Bremseafstand er en undervurderet ting.

Dictesmor sagde ...

Tro mig - jeg bremsede vel egentlig mere end nødvendigt var.
Du skal dog lige huske på at du får skylden hvis idioten forulykker, hvis der ikke er en grund til at du bremser, andet end at du synes han ligger for tæt på.

Hvis det er tilfældet er det meget mere effektivt bare at løfte foden fra speederen og så til sidst accelerere op til den tilladte hastighed. Det gør man så indtil idioten har fattet at man gerne vil have en god bremseafstand i mellem bilerne.

Anonym sagde ...

Jeg blev ramt på et tidspunkt, hvor jeg var så uheldig at holde bagerst i en række af stillestående biler foran et kryds, der ellers var skiftet til grønt.

En glatnakke så det grønne lys - og ikke mig -og kørte op i røven af mig. Dengang fik jeg besked på, at ALLE skader, der er kommet på bilen BAGPÅ aldrig kan være andres skyld end "den der kørte op i dig" uanset hvorfor du bremser.

Naturligvis må man ikke bremse på motorvejen - men der kan sagtens opstå en situation, hvor det er nødvendigt (kødannelser - spøgelsesbillist, ting på vejbanen) og derfor er det da rimeligt nok, at "markerer".

jeg har gjort det et par gange på landeveje, hvor jeg har kørt 80 med en eller anden tumpe lige i røven.. sådan 20 cm fra kofangeren. Jeg har kun haft behov for at vise bremselysene een gang, så blev afstanden pludselig en anden.

Mange hilsner
Pernille